Over ons

De familie Diks

liselotteschoo_fam.png
over-ons_familie-met-namen.png

Ons motto: doe de dingen met aandacht voor elkaar

Onze familiegeschiedenis

Op 17 november 1992 verhuisde ons gezin naar Texel. We gingen wonen in de oude melk- en kaasfabriek De Eendracht aan de Schilderweg. Dit enorme gebouw was na ruim zeven jaar leegstand verpauperd; het was toe aan nieuwe bewoners die het met aandacht en passie in zijn oude glorie zouden laten herrijzen. Ons ondernemersbloed ging sneller stromen en wij, Maurice en Helma Diks, beloofden toenmalig burgemeester Schipper het gebouw te renoveren en de werkgelegenheid van weleer te herstellen.

Ons levensmiddelenbedrijf in vlees en conserven groeide en bloeide en ontwikkelde zich tot een bijzonder onderneming. Het harde werken wierp vruchten af en er was veel interesse voor onze florerende eenmanszaak. De veranderende markt en een mooi aanbod deden ons besluiten het bedrijf in september 1999 te verkopen. Het jaartje rust dat op die beslissing volgde, bleek een briljant idee en gaf ons leven een bijzondere wending: de toenmalig eigenaar van de bierbrouwerij, die in het achterste deel van de fabriek was gevestigd, zag zijn kans schoon. Hij kon wel wat hulp gebruiken tijdens zijn vakantie. Maurice liet zich makkelijk overtuigen dat twee weekjes ‘op de winkel passen’ geen kwaad zou kunnen.

Al snel verloor Maurice zijn hart aan het ambacht van bierbrouwen. De twee weken werden vijf jaren als bedrijfsleider en brouwer in opleiding. De kinderen Sander, Jasper en Marinka, groeiden op in de fabriek, waar we het oude laboratorium hadden omgebouwd tot een fijne woning. Onze kinderen leerden thuis werken, werden volwassen en verlieten na de middelbare school het ouderlijk huis voor een studie aan de overkant.

In 2004 kwam er nieuw leven in de brouwerij met een andere directie en Maurice aan het roer. Onder zijn dagelijkse leiding, in de functie van brouwmeester en technisch directeur, groeide de brouwerij uit tot een prachtig bedrijf met aansprekende biersmaken. Met aandacht en passie ontwikkelde Maurice een serie speciaalbieren die veel Texelgangers en bierliefhebbers nog steeds met plezier drinken.

Nu, een kleine 18 jaar later, is het weer tijd voor verandering. Ditmaal was onze dochter Marinka de aanleiding. “Zeg pa en ma, wanneer gaan we nu eens samen ondernemen?“, vroeg zij ons in maart 2017. Niet alleen wij waren direct enthousiast. Ook haar oudere broer Sander en tweelingbroer Jasper waren meteen voorstander van een gezamenlijke onderneming. En zo is Familiebrouwerij Diks de jongste brouwerijonderneming op Texel.    

Tesselaar Familiebrouwerij logo 64x64 Smaakmakers in bier

Tesselaar Familiebrouwerij 

Spinbaan 11, Den Burg - Texel 

Telefoon: 06 - 302 302 77 - E-mail:

ontwerp & techniek: WEBJONGENS i.s.m. Wessels Ontwerpt © 2017

Please publish modules in offcanvas position.